kubb spel origineel

Ben je op zoek naar een origineel Kubb spel? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het originele Kubb spel, inclusief de oorsprong, onderdelen, spelregels en waar je het spel kunt kopen. Lees verder om meer te ontdekken!

Wat is Kubb?

Kubb is een populair buitenspel dat zijn oorsprong vindt in Zweden. Het spel wordt gespeeld met houten blokken en werpstokken. Het doel van het spel is om de blokken van het andere team omver te werpen en uiteindelijk de koning in het midden van het speelveld omver te werpen. Kubb is een spel dat plezier en strategie combineert en geschikt is voor spelers van alle leeftijden.

Oorsprong van het Kubb spel

Het Kubb spel werd voor het eerst gespeeld door de Vikingen in Scandinavië. Het diende als een vorm van vermaak en als oefening voor hun krijgers. Het spel heeft zich in de loop der tijd verspreid naar andere delen van de wereld en is nu geliefd bij mensen van verschillende culturen en achtergronden.

Onderdelen van het Kubb spel

Het originele Kubb spel bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 10 houten blokken, ook wel “kubbs” genoemd
 • 1 grotere houten blok, de “koning”
 • 6 werpstokken, meestal gemaakt van hout
 • 4 markeerstokken om het speelveld af te bakenen

Spelregels van het Kubb spel

Het Kubb spel wordt gespeeld tussen twee teams. De spelregels zijn als volgt:

 1. Het speelveld wordt afgebakend met behulp van de markeerstokken. De kubbs worden aan de ene kant van het speelveld geplaatst, terwijl de koning in het midden wordt geplaatst.
 2. De teams gooien om de beurt hun werpstokken naar de kubbs van het andere team, met als doel ze omver te werpen.
 3. Als een team erin slaagt om alle kubbs van het andere team omver te werpen, mogen ze proberen om de koning omver te werpen en het spel te winnen.
 4. Als een team er niet in slaagt om alle kubbs omver te werpen, worden de kubbs teruggezet naar hun oorspronkelijke positie en is het andere team aan de beurt.
 5. Het spel gaat door totdat een team erin slaagt om zowel alle kubbs als de koning omver te werpen en het spel te winnen.

Waar kun je het Kubb spel kopen?

Er zijn verschillende winkels en online retailers waar je het originele Kubb spel kunt kopen. Enkele populaire opties zijn:

 • Speelgoedwinkels
 • Sportwinkels
 • Online marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon

Het is raadzaam om prijzen en klantrecensies te vergelijken voordat je een aankoop doet. Zo kun je ervoor zorgen dat je een kwalitatief spel krijgt tegen een goede prijs. Vergeet niet om ook de verzendopties en levertijden te controleren, vooral als je het spel snel wilt hebben.

Conclusie

Het originele Kubb spel is een geweldige keuze voor liefhebbers van buitenspellen. Met zijn eenvoudige regels en strategische elementen biedt het spel eindeloos plezier voor spelers van alle leeftijden. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, het Kubb spel zal je zeker vermaken. Vergeet niet om prijzen en opties te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat, zodat je het beste spel voor jouw behoeften kunt vinden.

FAQs

1. Is het originele Kubb spel geschikt voor kinderen?

Ja, het originele Kubb spel is geschikt voor kinderen. Het kan een geweldige buitenspeeloptie zijn om kinderen actief bezig te houden en hen te helpen bij het ontwikkelen van hun hand-oogcoördinatie en strategisch denken.

2. Kan ik het originele Kubb spel zelf maken?

Ja, het is mogelijk om het originele Kubb spel zelf te maken. Er zijn online tutorials en handleidingen beschikbaar die je kunnen begeleiden bij het bouwen van je eigen Kubb set. Het zelf maken van het spel kan een leuke doe-het-zelf-activiteit zijn en je kunt het aanpassen aan je eigen voorkeuren.

3. Kan ik het originele Kubb spel ook binnen spelen?

Het originele Kubb spel is ontworpen om buiten te spelen vanwege de ruimte die nodig is om het speelveld op te zetten. Het wordt meestal gespeeld op gras of een zachte ondergrond. Het wordt afgeraden om het spel binnen te spelen vanwege het risico op schade aan meubels en andere voorwerpen.

4. Is het originele Kubb spel geschikt voor grote groepen?

Ja, het originele Kubb spel kan worden gespeeld met grote groepen mensen. Het spel kan worden aangepast aan het aantal spelers door de grootte van het speelveld aan te passen en teams te vormen. Het is een leuke activiteit voor feestjes, familiebijeenkomsten en andere sociale evenementen.

5. Kan ik het originele Kubb spel in mijn eentje spelen?

Hoewel het originele Kubb spel oorspronkelijk bedoeld is om met meerdere spelers te spelen, kun je het ook in je eentje oefenen. Je kunt proberen om zowel de werpstokken als de kubbs omver te werpen en je werptechniek te verbeteren. Het is echter het leukst om het spel met vrienden of familie te spelen.